Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-15)

Hvor meget koster et testamente

Der er stor forskel i pris på testamenter. Derfor er det vigtigt at kende prisen fra starten.

Prisen for testamenter varierer meget alt efter hvem, du sætter til at udfærdige selve testamentet. Hvor én advokat kan kræve 5.000 kr., kan en anden advokat kræve 9.000 kr. for samme testamente.

Pristjek på testamenter tilbage i 2007

Dagbladet Politiken undersøgte i 2007 priserne på testamenter hos advokater og fandt ud af, at der fra den dengang billigste pris på cirka 3.000 kr. og op til den dyreste var mere end hundrede procent i forskel.

Hvad koster et testamente hos en lokal advokat i 2024?

 I dag (år 2024) svinger prisen hos advokatfirmaer erfaringsmæssigt mellem 5.500 kr. inkl. moms og 12.000 kr. inkl. moms, alt efter hvor meget tid, advokaten skal bruge på sagen. 

Prisen kan også afhænge af, hvor i Danmark, du bor – advokaters timetakst og dermed prisen er typisk højere i København/Nordsjælland end eksempelvis i Jylland.

Bemærk, at prisen også kan blive højere end ovennævnte. Eksempelvis hvis advokaten skal holde mange møder med dig eller du har ønsker om komplicerede bestemmelser om båndlæggelse eller andet, som advokaten måske ikke har lavet før. I begge tilfælde vil advokaten derfor bruge mere tid end normalt på sagen. 

Advokater vil oplyse dig om prisen på forhånd – det er de forpligtet til. 

Hvis advokaten ikke kan oplyse en fast pris, kan du få oplyst, hvorledes advokaten vil beregne sit salær og få advokatens estimat over, hvor lang tid, advokaten forventer at skulle bruge på at formulere testamentet. 

En advokat er ikke det samme som en “jurist”: En advokat skal igennem en tre-årig efteruddannelse som advokatfuldmægtig for at opnå ret til at benytte den beskyttede titel “Advokat”.
Det gør en forskel, om det er en erfaren advokat eller en jurist, der udfærdiger testamentet.

Testamente eksempel

Hvad koster et testamente hos en specialiseret testamenteadvokat i 2024?

Hos Advokaterne Sankt Knuds Torv i Aarhus koster et testamente 5.750 kr. inkl. moms. Prisen inkluderer møde på advokatkontoret. Ikke alle advokatkontorer oplyser deres priser på forhånd, men det gør Advokaterne Sankt Knuds Torv, fordi de har erfaring med testamenter. 

Advokatfirmaets faste pris indeholder:

 1. at der afholdes møde hos advokaten,
 2. at advokaten udfærdiger et udkast til testamente og et uddybende brev, 
 3. at du og advokaten tager en opfølgende snak om de rettelser, du måtte have til testamentet, 
 4. at dine ændringer/tilføjelser bliver indføjet, og 
 5. at advokaten sender dig det endelige testamente, parat til underskrift hos notaren. 

Prisen hos Advokaterne Sankt Knuds Torv har vi ret til at oplyse, fordi vi selv er en del af advokatfirmaet.

Hvad koster et testamente hos en specialiseret testamenteadvokat, hvis jeg ikke bor i Aarhus?

Hvis du ikke bor i Aarhus-området, kan du få samme advokatrådgivning, hvis du benytter spørgeskemaet her på MinAdvokat.dk: 

 • Du meddeler advokaten dine ønsker online
 • Testamentet udfærdiges af en erfaren advokat (og en anden advokat gennemgår dokumentet), og dine spørgsmål besvares via telefonmøder eller e-mail. 
 • Fordi du oplyser dine ønsker på forhånd og der ikke afholdes et egentligt møde på advokatkontoret,  sparer advokaten tid – og du sparer penge. 
 • Hos MinAdvokat.dk får du en fast, lav internet-pris på 3.750 kr. inklusive moms og kyndig rådgivning per telefon og e-mail.

Hvordan kan prisen være så lav hos MinAdvokat.dk?

Vi indrømmer gerne, at vi er blandt de billigste testamente-advokater i Danmark.

Men vi er samtidigt også de mest erfarne advokater, når det drejer sig om formulering af testamenter, hvilket skyldes flere ting: 

Vi har mange tidligere dokumenter og koncepter, vi kan trække på, når vi laver nye testamenter. 

Det sparer som nævnt også tid, og giver os mulighed for at fokusere på den korrekte juridiske formulering, at du meddeler os alle de faktiske oplysninger (arvingernes navne osv.) via vores spørgeskema online. 

Derfor kan vi tilbyde en lavere pris end andre advokater med speciale i testamenter, samtidig med at testamentet er udfærdiget fagligt korrekt.

MinAdvokat.dk har siden grundlæggelsen i 2003 hjulpet flere tusinde danskere med at formulere testamenter. MinAdvokat.dk er i dag Danmarks mest specialiserede arveretsadvokater. Vi underviser andre advokater på efteruddannelseskurser i arveret og familieret, ligesom vi jævnligt publicerer juridiske artikler i faglige tidsskrifter.

Du har tre fordele ved at benytte MinAdvokat.dk:

 1. Dit testamentes juridiske formuleringer læses igennem af 2 advokater. 4 øjne ser bedre end 2 og med to specialiserede arveretsadvokater til at kigge testamentet igennem er der garanti for, at testamentet er fagligt korrekt udfærdiget.
 2. Vores pris er fast på 3.750 kr. Den faste pris giver dig den tryghed, at du kender alle omkostningerne fra starten. 
 3. Det er ligetil at få os til hjælpe dig med dit testamente. Vores særlige spørgeskema stiller dig samme spørgsmål, som vi ville stille på et personligt møde. Dermed sparer du tid på transport og møder. 
Oprettelse af testamente hos advokat

Du kan starte din bestilling af et testamente online ved at gå til vores interaktive spørgeskema her – eller du kan læse mere om testamenter her.

P.S. Vi kan i hvert fald nemt svare på spørgsmålet i overskriften om, hvor meget et testamente koster: 3.750 kr. inklusive moms.

Opret testamente for kr. 3.750,00.

14 dages returret

Ulrik Grønborg

Ulrik Grønborg

Advokat med speciale i familie- og arveret.

Tlf. 8618 6846
e-mail: ug@minadvokat.dk

Om advokaten