Hvor mange penge må man give sine børn?

Du kan give dine børn op til 65.700 kr. hvert år (2019-sats) uden at det udløser gaveafgift på 15% (2018-satsen var 64.300 kr.). Vil du give pengegaver til andre end dine børn og børnebørn, gælder der andre beløbsgrænser og andre afgiftssatser – læs mere om, hvem der skal betale gaveafgift her.

Det kan være en god idé at oprette et gavebrev. På denne måde kan gaven dokumenteres over for SKAT eller andre myndigheder eller personer. Du kan læse mere om grunde til at oprette et gavebrev, eller du kan gå videre med bestillingen af et gavebrev her.

Hvis du vil give større beløb til dine børn, kan du overveje at låne dem pengene i stedet via et anfordringslån (rentefrit familielån).

Vil du læse mere om gaver – og hvad forskellen er på gaver og arveforskud m.m. – har vi også skrevet en mere uddybende artikel om afgiftsfri gaver og arveforskud.

P.S. Vil du have hjælp til at sørge for, at gaveoverførsler sker helt efter reglerne, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan typisk give dig en fast pris for arbejdet, inden du siger ja tak til, at vi skal gå videre med sagen.