Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-15)

Hvorfor lave et gældsbrev?

Der er mange gode grunde til at oprette et gældsbrev, når man låner penge ud – også selvom det er til familiemedlemmer.

Hvad opnår du ved at få lavet et skriftligt gældsbrev?

Et gældsbrev giver tryghed for både giver og modtager. Med et gældsbrev sikrer I, at overførslen kan dokumenteres overfor SKAT og andre relevante myndigheder og personer.

Hvad er et familielån?

Et familielån er et “øgenavn” for et hyppigt udbredt lån, hvor en privatperson udlåner penge til en anden privatperson. Lånet anvendes typisk mellem familiemedlemmer – deraf navnet ”familielån” – men kan anvendes mellem alle personer, uanset om de er beslægtede.

Hvad er betingelserne for et rentefrit familielån?

Den, der låner pengene, skal ikke betale renter og afdrag. Til gengæld kan långiveren opsige lånet til betaling med 14 dages varsel.

Læs mere om familielån.

Gældsbrev advokat skabelon

Hvad er forskellen mellem et rentefrit lån og en gave?

Ved et rentefrit familielån skal pengene betales tilbage (hvis de ikke på et senere tidspunkt er eftergivet). Ved en gave skal pengene af gode grunde ikke betales tilbage.
Hvor en gave på eksempelvis 300.000 kr. vil udløse gaveafgift for modtageren, vil et lån på 300.000 kr. ikke udløse nogen afgift – fordi et lån ikke er en gave.

Hvad nu, hvis man gerne vil give en gave senere?

Hvis man har penge til gode, men ønsker at eftergivet (noget af) gælden, kan man frit eftergive op til 74.100 kr. (2024-sats) kr., hvis låntageren er et familiemedlem “i lige linje” (barn, barnebarn, forælder).

Hvad får du med i prisen, når du bestiller et gældsbrev?

Når du bestiller et gældsbrev, får du udkast til gældsbrev, som du evt. kan få gennemgået telefonisk. Når du er enig i gældsbrevets formulering får de du det endelige gældsbrev parat til underskrift.

Du får samtidig “allonge”, hvorpå du kan angive, hvis der er sket eftergivelse (ved gave) af noget af gælden og dermed kan nedfælde, hvor stor restgælden er. Prisen for et gældsbrev er 2.550 kr. inkl. moms.

Er der nogen gældsbreve, I ikke kan hjælpe med?

Hvis gælden skal forrentes, eller der skal betales afdrag efter et bestemt forudsat mønster, er der ikke tale om et “familielån”. Disse gældsbreve er noget mere komplicerede at udfærdige, fordi der gælder en række regler i kreditaftaleloven, når parter aftaler, at gælden forrentes. Sådanne gældsbreve bistår vi desværre ikke med.

Du kan gå videre og bestille gældsbrevet her >>

Hvilke regler hvis du gifter dig med en fra et andet land?

"Hvem arver dig"-testen

Hvis du er i tvivl, om hvem der arver dig, eller hvis du blot ønsker advokatens råd i din familiesituation, kan du prøve vores gratis arvetest her.
Kristian Ravn-Petersen

Kristian Ravn-Petersen

Advokat med speciale i familie- og arveret.

Tlf. 8618 6846
E-mail: krp@minadvokat.dk

Om advokaten