Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-15)

Hvad kan vi selv gøre?

Der er grundlæggende 3 ting, I kan overveje at gøre. 

Hvad der er rette valg i jeres situation, afhænger først og fremmest af, om I ønsker at dele pensioner i større omfang end loven i dag lægger op – eller om I ønsker at dele pensioner i mindre omfang end loven indebærer (dvs. oprette ægtepagt om særeje).  

Advokat

1. Pensionsdeling via ægtepagt

Hvis I gerne vil sikre, at jeres pensionsopsparinger deles (se mange andre ægtepars kommentarer) i tilfælde af separation/skilsmisse og således er jeres ”fælles” alderdomsopsparing, uanset i hvis navn opsparingen er sket, skal I oprette en ægtepagt om deling af pensioner.

2. Spar mere op i den pensionsmæssigt fattigstes navn

Såfremt værdiforskellen mellem jeres pensioner ikke er så stor, og der endnu er mange år til I skal pensioneres, kan I også sørge for at spare ekstra meget op til pension i eksempelvis hustruens navn, hvis det er hende, der er pensionsmæssigt dårligst stillet lige nu. Når hovedreglen er, at hver ægtefælle ”er sin egen lykkes smed”, når det kommer til pension, behøver I ikke at oprette en ægtepagt om pensionsdeling, hvis I blot sørger for at spare præcist lige meget op på hver jeres pensionskonti.

3. Opret ægtepagt om særeje

Hvis I vurderer, at dansk rets almindelige regler passer fint til jeres familieforhold, skal I ikke gøre mere. Vil I imidlertid have større sikkerhed for, at den anden ikke på noget tidspunkt skal kunne få fællesskabskompensation eller rimelighedskompensation, skal I oprette en ægtepagt om særeje.

Som nævnt under Hvad siger loven i dag [link dertil] er det i praksis meget sjældent at nogen modtager økonomisk kompensation – men oprettes der særeje, er sikkerheden endnu større (omend der fortsat er “risiko” for, at den person med det mindste særeje, kan blive tilkendt en godtgørelse efter Ægteskabslovens § 56 for ikke at blive stillet “urimeligt ringe”).

En ægtepagt om særeje kan oprettes her.

Opret ægtepagt for kr. 3.750,00.

14 dages returret

Ulrik Grønborg

Ulrik Grønborg

Advokat med speciale i familie- og arveret.

Tlf. 8618 6846
e-mail: ug@minadvokat.dk

Om advokaten