Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-15)

Skal mit testamente tinglyses?

Et testamente skal ikke tinglyses – i modsætning til en ægtepagt.

Et testamente bliver først gyldigt oprettet, når det er underskrevet foran en notar. Notaren er en medarbejder fra den lokale skifteret.

Notaren tager et gebyr kr. 300, som dækker, at notaren bevidner testamentets underskrift, samt indestår for testamentets ægthed og testators habilitet. Endvidere sørger notaren for at opbevare testamentet i det landsdækkende Centralregister for testamenter – det er din sikkerhed for, at det vil blive fundet, når det en dag bliver relevant.

Det er også muligt at underskrive testamentet foran to neutrale vidner. Selvom også sådanne “vidnetestamenter” er fuldt gyldige, anbefales de typisk ikke. Hvis det er praktisk muligt at underskrive foran en notar, vil det oftest være at foretrække. Når der er strid om testamenters gyldighed, er det næsten altid vidnetestamenter, der giver anledning til problemet – var vidnerne neutrale, til stede samtidig osv.

De kr. 300 til notarens gebyr er altså givet godt ud. Til sammenligning koster det 1.850 kr. at få en ægtepagt tinglyst i dag (2023-tal).

Et testamente skal ikke tinglyses – det skal som nævnt ovenfor underskrives foran en notar.

Når du opretter et testamente med MinAdvokat.dk hjælper vi dig med at finde den nærmeste notar, så du hurtigt kan få underskrevet dit testamente, når vi er blevet enige om indholdet.

Læs mere om bestillingen af et testamente her eller gå direkte ind og opret et testamente med vores interaktive spørgeskema her.

Ulrik Grønborg

Ulrik Grønborg

Advokat med speciale i familie- og arveret.

Tlf. 8618 6846
e-mail: ug@minadvokat.dk

Om advokaten

Hvad har andre bestemt i deres testamenter?

Opret testamente for kr. 3.750,00.

14 dages returret