Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-15)

Jeg har formue – han har et særbarn. Bør vi få testamente eller ægtepagt?

Hej

Har lige læst jeres hjemmeside.

VI skal snart giftes og jeg har eget hus osv. i forvejen, og min kommende mand har ingen formue. Derfor har vi besluttet, at jeg skal have særeje. Det skal vel laves inden vi gifter os.

Derudover har vi et fælles barn og et særbarn (hans fra tidligere).

Vi har snakket om at de skal arve mindst muligt, hvis en af os dør, så det stiller den efterladte bedst muligt. Mit spørgsmål er, om det så er nødvendigt med testamente oveni særeje?

Egentlig gifter vi os også for at stille hinanden bedst muligt men syntes da godt nok der skal laves en masse dokumenter alligevel…

Håber snart at høre fra jer.

Svar:

Hej – og tak for din e-mail.

Hvis I ønsker, at du skal kunne beholde dit hus m.v. i tilfælde af evt. separation/skilsmisse, er det en ægtepagt om særeje, I skal oprette. Den kan fint laves inden vielsen, men også efter.

I tilfælde af dødsfald vil det være et testamente, I skal bruge – i testamentet kan I dels bestemme, at den længstlevende skal arve mest muligt, dels bestemme hvordan børnene skal dele arven, når den længstlevende af jer dør.

Typisk vil man i et testamente bestemme, at børnene skal arve lige meget, uanset hvem af jer der lever længst. Men måske fællesbarnet skulle arve mere i den situation – det har jo mistet begge forældre? I kan læse mere om denne type “ligedelingstestamenter” her.

Testamente og/eller ægtepagt kan fint oprettes via www.minadvokat.dk. Indtast dine ønsker m.v. via spørgeskemaerne på hjemmesiden – der er et spørgeskema til ægtepagter og et spørgeskema til testamenter.

Herefter vil jeg udfærdige udkast til dokumenter og sende dem til jer. Når I har læst udkastene, kan vi drøfte dem nærmere pr. telefon.

Prisen pr. dokument er kr. 3.750 for et testamente og kr. 3.750 for en ægtepagt, således at prisen bliver 7.500. Dertil kommer notarens gebyr kr. 300 for testamente og tinglysningsafgift 1.850 (2024-tal) for ægtepagt.

Med venlig hilsen

Ulrik Grønborg