Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-16)

Godt begyndt er ikke fuldendt – tre fejl du undgår ved at få advokathjælp

Du kan hos MinAdvokat.dk gennemføre spørgeskemaet og printe et resumé over dine indtastede ønsker. Denne oversigt over ønsker er gratis hos MinAdvokat.dk.

Det giver imidlertid en falsk tryghed at kalde en udskrift/PDF-fil med disse indledende overvejelser for et testamente:

Et sådant dokument vil kunne være fyldt med huller:

1) Du vil kunne have indtastet noget forkert – uden at du selv har set det.

Computeren kan ikke vurdere om en sætning giver mening – programmet kan alene vurdere, om et tekstfelt er udfyldt eller ej. Selv simple sproglige fejl i testamenter kan imidlertid få alvorlige konsekvenser. Man er ikke i stand til at læse ”korrektur” på sit eget dokument, og finde enhver juridisk fejl og sproglige uklarhed – der skal flere øjne på.

2) Der vil kunne være valgmuligheder, som du ikke er blevet præsenteret for.

Computeren kender ikke alle de individuelle tilpasningsmuligheder, der er i din situation. Man skal have erfaring og et samlet overblik over hele din situation for at kunne se alle muligheder.

3) Dine ønsker vil kunne ændre sig undervejs, når du har drøftet dem med en erfaren advokat.

Ofte vil du først kende dine ønsker, når du har fået rådgivning – du kan have ønsker til testamentets indhold, som du ikke kender endnu. Advokaten kender skattelovgivningen, pensionslovgivningen og andre regler, der vil kunne påvirke dine valg. Rådgivningen/sparringen med en advokat er nødvendig for, at dokumentet bliver en nøjagtig og klart formuleret beskrivelse af ”din sidste vilje”.

Oprettelsen af et testamente består af to faser:

  1. Den indledende tekniske afklaring online og
  2. sparringsfasen, hvor en erfaren advokat ”tænker med”, stiller supplerende spørgsmål og nøje formulerer testamentets ordlyd.

Når du har gennemført spørgeskema er du således godt begyndt på vejen mod et testamente, selvom der stadig kan være noget, der er overset eller uklart formuleret.

Det er det næste trin, der giver 100% tryghed og er afgørende for testamentet:

Andet trin: Advokaten gennemgår ønskerne og formulerer testamentet
Andet trin er, at en advokat gennemgår dine ønsker, samt præsenterer dig for muligheder og konsekvenser, du måske havde overset.

Advokaten udfærdiger et udkast til testamente, som bliver sendt til dig til gennemgang.

Der er mulighed for at tage en snak med advokaten pr. telefon om de spørgsmål, kommentarer eller tilføjelser, som udkastet har givet anledning til.
Når testamentets ordlyd er blevet som du ønsker, sender advokaten til sidst den endelige version af testamentet, parat til underskrift hos notar.

Der medfølger vejledning i, hvordan man underskriver hos notar, notarens adresse m.m.

Du kan gå videre med bestillingen af testamente her.

Har du allerede et testamente?

Har du et allerede udfærdiget et testamente – enten via en online-service eller via et advokatfirma – er du altid velkommen til at sende os en kopi. Vi tilbyder gratis ”testamente-tjek”, hvor vi ser på, om testamentet stemmer overens med dine/jeres nuværende ønsker og arvelovgivningen.

Ulrik Grønborg

Ulrik Grønborg

Advokat med speciale i familie- og arveret.

Tlf. 8618 6846
e-mail: ug@minadvokat.dk

Om advokaten