Ring tlf. 8618 6846 (kl. 9-16)

Særligt udbredte testamentsønsker

Særligt udbredte testamentsønsker
Nogle testamentsønsker er mere udbredte end andre.

Nedenfor er fem af de mest udbredte testamentsønsker beskrevet.

Hos MinAdvokat.dk skræddersyr advokaten testamentet til den enkelte families ønsker og rådgiver om muligheder, svarer på tvivlsspørgsmål m.v.

Siden 2003 har mange tusinde danskere oprettet deres testamenter via MinAdvokat – og nogle testamentsønsker er mere udbredte end andre.

Der er særligt 5 testamentsønsker, der er udbredte, når folk beslutter, at de vil oprette testamente:

    • Ligedelingstestamente – (kun) for par med børn fra tidligere forhold. Ligedelingstestamentet sikrer, at alle børn i sidste ende arver det samme, uanset hvem af ægtefællerne, der dør først og uanset om børnene er fællesbørn eller særbørn.
    • “Sort får”-testamente – beskærer en livsarvings arv til mindst muligt, dvs. tvangsarven. Ofte et barn, man har mistet kontakten til.
    • 30 %-løsningen – (kun) for barnløse – eksempelvis enlige uden børn, der vil begunstige nevøer og niecer, som betaler tillægsboafgift. Arvingerne sparer afgift med denne løsning.
    • 50+ løsningen – for ægtefæller, der bliver gift i en sen alder og ikke ønsker arv efter hinanden. I stedet skal deres respektive særbørn arve.
    • Endelig er der mange, der ønsker, at arven skal være særeje for deres arvinger – uanset arvens deling i øvrigt. De er interesserede i de tre typer særeje, man i praksis anvender i testamenter.

Ovenstående testamentetyper kan igen varieres på utallige måder – familier er forskellige og det er deres testamenter også. Klik videre på linksne herover til en uddybning af de forskellige muligheder eller gå direkte til bestillingen af et testamente online her.

Ulrik Grønborg

Ulrik Grønborg

Advokat med speciale i familie- og arveret.

Tlf. 8618 6846
e-mail: ug@minadvokat.dk

Om advokaten